top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Cine sunt castigatorii "Cupei Marea Neagra in Arta Culinara"

Proaspata incheiata competitie culinara "Cupa Marea Nearga in Arta Culinara", organizata de catre Top Hospitality Network Romania, a fost un real succes, adunand laolalta 16 echipe participante in cadrul a trei categorii dar si sute de vizitatori, profesionisti si antreprenori din lumea culinara.


Top Hospitality Romania apromovat intens evenimentul alături de Sponsorul Principal CELLI si in parteneriat cu Asociația Patronala RESTO Constanta, acesta fiind primul concurs culinar din anul 2021 dedicat bucătarilor si cofetarilor profesioniști.


Evenimentul s-a desfasurat in premiera nationala, pe o ambarcatiune de agrement ( ALEZZI YACHT ) si a reunit echipe din orasele Constanta, Mangalia, Navodari, Tulcea, Ploiesti si Sibiu. Competitia a fost un prilej perfect pentru multi bucatari si cofetari profesionisti sa iti testeze nivelul competitional culinar, sa vada noi tehnici de lucru, compozitii si modelaj culinar.Juriul a fost unul de exceptie, avand in componenta, profesionisti cu mare experienta competitionala.#, atat pe plan national cat si international.


 • Stefan Bercea, Presedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România, un profesionist cu o experienta vasta atat competitionala, cu multiple premii nationale si internationale, dar si unul dintre cei mai apreciati jurati din Romania.

 • Flavius Afilipoaie, reprezentantul ANBCT Constanta, bucatar profesionist cu experienta competitionala atat in plan national dar si international, acesta facand parte din echipe regionale, participante la Olimpiada Culinara. Flavius s-a implicat activ in oordonarea si realizarea partii tehnice a acestui concurs national.

 • Flavian Dobre, Maestru Cofetar in Romania, membru in Echipa Nationala a Bucatarilor care ne-a reprezentat anul trecut la Olimpiada Culinara de la Stuttgart, multimplu castigator al concururilor nationale si internationale.

 • Emanuel Mocan, Castigator al concursului Arena Bucatarilor 2017, castigator al Les Chefs en Or Juniori in 2014, castigator al locului 3 la Les Chefs en Or Seniori in 2018, Capitan al Echipei Nationale de Bucatari Juniori la Olimpiada Culinara de la Stuttgart 2020 unde a castigat alaturi de echipa sa, medaliile de argint si bronz.


Concursul a fost unul extrem de strans, valoarea echipelor inscrise in competitie fiind foarte ridicata, astfel incat, la final, castigatorii fiind departajati de foarte putine puncte.


La categoria A : Platou Rece Festiv concursul a avut urmatorul clasament:

 • Locul 1: Echipa Hotel Vega / Chef Onica Valentin Liviu

 • Locul 2: Echipa Blue Acqua / Chef Rosu Iulian Gabriel

 • Locul 3: Echipa Catering Sănătos / Chef Negrea Elena

Locul I - Echipa Hotel Vega

La categoria B: PREPRAT INDIVIDUAL in viziunea concurentului / echipei (FEL PRINCIPAL ) concursul a avut urmatorul clasament:

 • Locul 1: Echipa Hotel Vega / Chef Onica Valentin Liviu

 • Locul 2: Echipa Musset / Chef Bongono Georges

 • Locul 3: Fitness Chef / Chef Ionescu Eduard Adrian

Locul I - Echipa Hotel Vega

La categoria C: DESERT / Tematica: Marea Neagra concursul a avut urmatorul clasament:

 • Locul 1: Echipa Perpetual Moments Cakes / Pastry Chef Ruse Daniela

 • Locul 2: Echipa Laborator Cofetarie Giumbo / Chef Revici Dan

 • Locul 3: Echipa Hotel Vega / Pastry Chef Caba Cristina

Locul 1- Echipa Perpetual Moments Cakes
"Evenimentul a fost un prim pas al proiectului care are ca scop promovarea spiritului competitiv in randul profesionistilor din ospitalitatea romaneasca. Parteneriatul facut cu Asociatia Patronala RESTO Constanta, a deschis calea catre o comunicare activa a comunitatii de profesionisti culinari pe de o parte si antreprenorii din HoReCa pe de cealalta parte. Atata timp cat cele doua comunitati vor crea o simbioza si sinergie pozitiva, valoarea adaugata produsa de turismul local va fi pe un trend ascendent. La anul vom dezvolta proiectul si vom adauga un modul de conferinta si demonstratii culinare in cadrul evenimentului de la malul marii!" a spus Laurentiu Mata, fondatorul Top Hospitality Romania si a Cupei Marea Neagra in Arta Culinara!

Evenimentul s a incheiat cu o petrecere organizata de catre Asociatia Patronala RESTO Constanta si unde au participat atat membri aociatiei patronale cat si echipele prezenta la competitia culinara!