top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Incep inscrierile la "S.Pellegrino Young Chef 2019-2020"

Academia S.Pellegrino Young Chef este o comunitate în care tineri chefi, talentați și pasionați, au oportunitatea sa cunoasca si sa interactioneze cu cei mai influenți și renumiți membrii ai lumii gastronomice și sa beneficieaze in acelasi timp, de un plan solid de educație, mentorat și experiențe memorabile.Academia, împreună cu chefi cu o vasta experienta, parteneri și alte personalități influente, atat din interiorul cat și din exteriorul industriei, are ca scop dezvoltarea următoarei generații de talente, îmbunătățind abilitățile de care au nevoie, pentru a face față provocărilor prezente si viitoare.


CE OFERA ACADEMIA?


Tinerii chefi care se înscriu in concursul SPYC și care sunt selectați pentru competițiile regionale, devin parte din Academia San Pellegrino Young Chef, accesand astfel o varietate de oportunități care includ:


  • Experiențe și contacte: evenimentele Academiei (Cine “4 hands”, forumuri etc) combinate cu grupul privat de Facebook, permit membrilor să-și lărgească rețeaua profesională și să câștige o experiență valoroasă.

  • Educație: webinariile și atelierele, față în față, oferă membrilor cunoștințe în domeniu, care adesea nu sunt predate la școlile culinare tradiționale.

  • Oportunități de mentorat și stagii de practica: sunt disponibile pentru toti membrii, in restaurantele Chefilor consacrati, cu o vasta experienta in domeniu.

  • Monitorul Academiei: acest sondaj realizat de platforma Fine Dining Lovers analizeaza si exploreaza conditiile de munca si diferitele opinii/puncte de vedere din industria gastronomica. Fine Dinning Lovers reprezinta o comunitate si o sursa de informatii pentru chefi si “food lovers”oferind informatii legate de trenduri, harti gastronomice, sustenabilitate, etc.


SPYCA_2022 slides- Ro
.pptx
Download PPTX • 8.67MB
Regulament SPYC
.pdf
Download PDF • 339KB


COMPETITIA VERSUS ACADEMIA


COMPETITIA

Competiția SPYC este instrumentul principal al Academiei pentru a descoperi și promova tineri chefi talentați. Le ofera șansa de a-și îmbunătăți cunoștințele profesionale, experiența și contactele din industria gastronomica.


ACADEMIA

Academia este un proiect de lungă durată, ambițios, pentru a promova o generatie noua de chefi vizionari. Competiția este cheia pentru a deschide porțile Academiei. Membrii Academiei au acces la oportunități de networking, educație, webinarii, evenimente și stagii de practica viitoare.


România la competiția internațională S.Pellegrino Young Chef 2019-2020


România a fost reprezentată la această finală regională de catre Roxana Blenche ( Membru ANBCT Romania ) – avandu-l ca Mentor pe Chef Cezar Munteanu ( Membru ANBCT Romania ) si Diana Teodora Drăghici – Mentor fiind Adi Hădean. (citeste articolul aici)


TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE CONCURS

Incepe o nouă ediție a concursului S.Pellegrino Young Chef Academy Competition!


Mai jos găsiți recomandări, un scurt rezumat, si principalele etape importante sau regulamentul complet al concursului în mai multe limbi.CITIȚI CU ATENȚIE REGULAMENTUL COMPLET

Cei interesați să participe la concurs trebuie să citească cu atenție regulamentul complet pentru a înțelege toate elementele necesare pentru fiecare fază a acestuia.


CINE SE POATE ÎNSCRIE

Concursul este deschis adulților (în conformitate cu reglementările în vigoare în țara participantă) născuți după 01.02.1992 care au lucrat cu normă întreagă timp de cel puțin un an în unul sau mai multe restaurante/societăți de catering în calitate de "commis" sau "chef de cuisine" sau "chef de partie" sau "sous chef".ETAPELE CONCURSULUI

Există patru etape de concurs:

  1. Înscrierea online: de la 7 februarie până la 30 aprilie 2022 (atenție la fusurile orare definite în Regulamentul complet al concursului).

  2. Definirea listei scurte regionale de către ALMA: de la 1 mai până la 31 mai 2022.

  3. Notificarea participanților selectați pentru Lista scurtă regională va începe din 7 iunie 2022.

  4. Finala regională: selecția finaliștilor regionali va avea loc între 1 iulie și 31 decembrie 2022.

Marea Finală, cu atribuirea premiului S.Pellegrino Young Chef Academy Award 2022-23, este programată în prezent pentru iunie 2023 la Milano. Cu toate acestea, data și locația evenimentului se pot schimba (participanții vor fi informați direct).


REGIUNI

În scopul concursului S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022-23, globul a fost împărțit în 16 regiuni, incluzând 50 de țări-cheie care trebuie să fie reprezentate. Regiunea pentru care un candidat ar putea concura este determinată de locul în care restaurantul în care lucrează în prezent.

Consultați anexa la Regulamentul complet al concursului pentru mai multe detalii și pentru a afla în ce Regiune se încadrează țara dumneavoastră.LIMBA OFICIALĂ A CONCURSULUI

Limba oficială a concursului este engleza, astfel încât candidații trebuie să se poată exprima în limba engleză vorbită și scrisă.


Cu toate acestea, pentru a facilita și accelera procesul de înscriere, candidații pot depune cererea de înscriere în oricare dintre următoarele limbi: engleză, chineză mandarină, spaniolă, franceză, italiană.


Candidaturile în alte limbi decât cele enumerate mai sus nu vor fi considerate valabile.


ALTE INFORMAȚII

Pentru mai multe informații specifice, inclusiv procedura de participare, definirea listelor scurte regionale și a Regulilor de aur, finalele regionale, premiile, marea finală, planul de promovare, protecția datelor, materialele publicate etc., vă rugăm să citiți regulamentul complet al concursului, disponibil pentru descărcare mai jos.