top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Lantul de restaurante Spartan deschide primul restaurant in Viena

Lantul de restaurante Spartan s-a extins in afara tarii si a inaugurat primul sau restaurant din Austria, in Donauzentrum Viena. Investitia totala pentru deschiderea locatiei din capitala Austriei a fost de 400.000 de euro.„Viena, capitala istorica a Austriei, este oraşul care ofera cele mai bune conditii de viata din lume, potrivit editiei de anul acesta a unui clasament realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer. Intentionam sa abordam piata germana, iar Viena reprezinta cea mai buna poarta de intrare din punctul de vedere al pozitionarii sale geografice, dar si al turismului si reputatiei de care se bucura. In Austria, piata francizelor este foarte dezvoltata si se pliaza foarte bine pe modelul nostru de dezvoltare, tocmai de aceea am ales sa incepem cu Viena si sa continuam mai apoi cu intreaga Austrie si cu Germania”, a declarat Stefan Mandachi, fondatorul lantului de restaurante Spartan.


In locatia nou deschisa din Viena, dintre cei 15 angajati, majoritatea sunt romani stabiliti in capitala Austriei. Pentru perioada urmatoare, Spartan are in plan sa continue extinderea in afara granitelor tarii, fiind deja in negocieri cu alte doua spatii doar in Viena: SCS Viena si Hauptbanhof.


Pentru anul 2022, lantul de restaurante condus de omul de afaceri Stefan Mandachi a bugetat deja deschiderea a 10 restaurante in afara tarii, in Austria si in Germania. Momentan, Spartan cauta locatii si parteneri francizati in Germania.


De asemenea, tot in anul 2022, Spartan va deschide cinci locatii pe coasta de sud a Spaniei, dupa ce, toamna aceasta, Stefan
Mandachi a mers personal pentru a prospecta piata din Spania. Extinderea Spartan nu se rezuma doar la aceste tari; lantul de restaurante se pregateste sa intre si pe piata din Anglia, cu un prim restaurant deschis in Londra.


Lantul de restaurante a fost fondat in 2012 si numara 70 de restaurante, dintre care 27 sunt restaurante proprii si alte 43 sunt in sistem de franciza, deschise in capitala si in 44 de localitati din tara: Suceava, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Cluj, Timisoara, Botosani, Galati, Braila, Focsani, Targu-Jiu, Craiova, Pitesti, Turnu-Severin, Deva, Ramnicu Valcea, Baia Mare, Oradea, Roman, Sibiu, Selimbar, Zalau, Piatra Neamt, Constanta, Vicov, Bistrita, Campina, Buzau, Bacau, Barlad, Vaslui, Husi, Targoviste, Sfantu Gheorghe, Targu Mures, Lugoj, Petrosani, Scheia, Drobeta-Turnu Severin, Balotesti, Hunedoara, Barlad si Ploiesti.