top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Ministrul economiei recunoste ca turismul este sectorul cel mai afectat de pandemie.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a afirmat luni seară, la eminisunea "Legile Puterii" de la Realitatea TV, ca turismul este sectorul cel mai afectat de pandemie. "Aceasta afirmatie il obliga sa concretizeze (cat mai repede) promisiunea de a acorda masura de sprijin a industriei ospitalitatii, prin care sa acopere 20% din pierderea inregistrata in 2020 fata de 2019. Nu trebuie uitati organizatorii de evenimente sau ghizii de turism dar nici cei care si-au lansat businessuri in turism in 2020 si care astazi nu pot primi niciun fel de ajutor de stat. " au comentat reprezentantii FIHR pe pagina organizatiei de Facebook.

 
 

"Daca aceasta promisiune va fi onorata atunci putem afirma ca guvernul a fost totusi alaturi de turism, chiar daca in ceasul al 12-lea. Daca aceasta promisiune va fi pierduta printre jocurile electorale, atunci autoritatile sunt partase la distrugerea sectorului ospitalitatii.


Spunem ca aceasta decizie este decisiva si poate schimba parerea noastra fata de modul in care am fost tratati deoarece este prima masura cu adevarat dedicata sectorului nostru, recunoscut de toti ca fiind cel mai afectat domeniu.


Pana acum am primit doar chestiunile generale de care a beneficiat intreaga economie (binevenite dealtfel,sa recunoastem) - somaj tehnic, suport 41,5%, kurzarbeit, IMM invest sau granturi pentru IMM, prorogari de taxe. Pana acum, special pentru turism au fost alocate doar 130 mil euro

  • reducerea impozitului specific cu 60% adica reducere de 25 mil euro

  • masura 2 din granturi ( cca 105 mil in prima faza)

Nu poti cu 130 mil euro sa acoperi pierderi de peste 3 mild euro, deci masura de a acoperi 20% din pierderile inregistrate in 2020 este esentiala, unica varianta posibila pentru salvarea unei parti importante din turism." mai arata reprezentantii FIHR.

Comentários