top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Rezultate de exceptie la Global Chefs Challenge, Rimini, Italia

În perioada 19-21 februarie, Federatia Italiana de Bucatari (FIC) a fost gazda evenimentului "Global Chefs Challange - Europen Grand Prix 2023" desfasurat sub egida Worldchefs in cadrul: Beer&Food Attraction - BB Tech Expo". Competiția a atras zeci de echipe de pe continentul European printre care amintim de puternicile echipe din Italia, Norvegia, Germania, Olanda, Ungaria sau Olanda.


Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT) a avut patru reprezentanți în competiție, la toate categoriile, aceștia fiind Chef Emanuel Mocan asistat de catre Dadiana Munteanu pentru Global Chefs Challenge, Pastry Chef Flavian Dobre asistat de catre Florin Vozovit pentru Global Pastry Chefs Challenge, Chef Alin Vadean asistat de catre Mihai Dragomir pentru Global Vegan Chefs Challenge și Chef Dadiana Munteanu pentru Global Young Chefs Challenge.Competițiile au fost de un grad ridicat de complexitate, solicitând la maxim abilitățile competiționale ale celor patru concurenți români. Cu toate acestea, rezultatele obținute au fost remarcabile, fiind cele mai bune din istoria participării membrilor ANBCT România (6 ediții), aceștia obținând medalii de argint la toate cele patru categorii.


În urma punctajelor obținute, Pastry Chef Flavian Dobre s-a calificat și pentru finala mondială de anul viitor, care va avea loc în cadrul congresului Worldchefs de la Singapore.


În echipa de concurenți a ANBCT România, domnul președinte Stefan Bercea a participat în calitate de jurat principal al competiției, alături de doamna secretar general Cornelia Ghisoi și domnul Laurentiu Mata, director de comunicare și evenimente în cadrul ANBCT România.În cadrul Global Chefs Challenge, cei mai buni bucătari din lume se întâlnesc pentru a concura în patru categorii de concurs. Selectate în urma celor mai bune performanțe obținute la semifinalele regionale Worldchefs, echipele calificate se vor confrunta în finala Global Chef Challenge. Aici, cei mai buni și mai străluciți profesionisti culinari se reunesc pentru a-și demonstra măiestria în arta culinară.


Finala Global Chefs Challenge Finals va avea loc în cadrul Worldchefs Congress & Expo 2024 din Singapore.

Alaturi de echipa Romaniai au fost alaturi partenerii de la:

  • Selgros Romania

  • Unilever Food Solutions

  • Parmafood Group Distribution

  • Top Hospitality

Worldchefs - World Association of Chefs Societies, cunoscută sub numele de Worldchefs, este rețeaua globală care reunește 110 asociații din întreaga lume. ANBCT România este membră cu drepturi depline încă din anul 1971. Worldchefs are o istorie de 91 de ani și a fost înființată la Sorbonna de Auguste Escoffier.

Comments