top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Orbis devine platforma de management pentru Accor in Europa Centrala printr-o tranzactie de 142 mili

Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a semnat cu actionarul sau strategic, Accor, contractul de preluare a 46 hoteluri din Europa Centrala si contractul master de licentiere. Ca urmare a acestei tranzactii, Orbis si-a consolidat pozitia de lider in industria hoteliera din Europa Centrala si a devenit singurul licentiator pentru toate brandurile Accor in 16 tari din regiune. Valoarea totala a tranzactiei a fost de 142.3 milioane de euro.

hotel_novotel_bucuresti.jpg

Orbis a achizitionat un numar de 46 hoteluri din reteaua Accor in 6 tari: Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Toate hotelurile opereaza sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis si Ibis Budget. 38 unitati sunt operationale si 8 sunt proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 3 vor fi gestionate de catre grup iar 5 vor fi francizate. 76% dintre aceste hoteluri sunt situate in capitale.


Preluarea operatiunilor Accor in Europa Centrala reprezinta un moment crucial pentru Orbis. Tranzactia se potriveste perfect cu strategia noastra, dorindu-ne deja de ceva timp o dezvoltare ampla in regiune. Accor ne mandateaza sa fim platforma sa de management in aceasta parte a Europei – vedem acest lucru ca pe o recunoastere importanta pentru realizarile noastre din trecut – a spus Gilles Clavie, Presedinte al Consiliului de Administratie Orbis.


Acordul dintre Orbis si Accor a fost incheiat pe 7 Ianuarie 2015. In aceeasi zi, Orbis a semnat cu Accor acordul de master licentiere, care ii confera lui Orbis Group dreptul de a opera pana in 2035, cu o exclusivitate de minim 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor din 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.


Intrarea pe aceste piete de perspectiva ii confera grupului hotelier Orbis o mare oportunitate de crestere. Ca urmare a acestei tranzactii ...