top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Candidatura Bucurestiului pentru titlul de Capitala culturala

Dosarul de candidatura al Bucurestiului pentru a obtine titlul de Capitala culturala europeana in 2021 este pregatit de 11 grupuri de experti din domenii diferite, termenul limita pentru depunerea candidaturii fiind 10 octombrie, a declarat directorul ArCuB, Mihaela Paun.


Directorul Centrului Cultral al Municipiului Bucuresti - ArCuB a precizat ca institutia pe care o conduce este mandatata sa coordoneze acest proiect, extrem de important, mai ales dupa ce candidatura Sofiei pentru acelasi titlu a fost respinsa.

1500x500.jpg

In cadrul ArCuB, o echipa formata din cinci persoane, dintre care doi experti straini, cu o experienta de 40 de ani in domeniu, coordoneaza cele 11 grupuri de lucru care gandesc strategii pe diferite domenii cum ar fi educatie, infrastructura, turism, mediu cultural, primarii de sector. In paralel, se lucreaza la o strategie culturala pe 10 ani, intrucat incepand din acest an acest lucru a devenit obligatoriu pentru orice oras candidat. "In octombrie noi trebuie sa livram un dosar din care juriul sa inteleaga ce inseamna Bucurestiul - Capitala culturala", a spus Mihaela Paun. Ea a mai precizat ca o prima forma a dosarului de candidatura trebuie sa fie gata in iunie - iulie, iar prima forma a strategiei culturale a fost deja facuta de organizatia Modernism si predata la sfarsitul anului trecut. De altfel, strategia culturala se afla in dezbatere publica pe site-ul ArCuB. Unul dintre consultantii straini, Bob Palmer, a precizat ca obtinerea titlului de Capitala culturala europeana, dar chiar si simpla candidatura pot aduce cinci categorii de beneficii: impact cultural, impact social, impact economic, o crestere a imaginii bucurestiului si dezvoltarea infrastructurii, in care vor trebui facute investitii importante. Corina Suteu, responsabila cu strategia culturala a Bucurestiului, a precizat ca acest document este extrem de important pentru orice oras, si cu atat mai important pentru Bucuresti, care este segmentat din punct de vedere cultural. Ea a explicat ca se va face o cartografiere a resurselor existente in Bucuresti.


sursa