top of page

Delta Dunării ia cucerit pe americanii de la „New York Times“

Delta Dunării a fost inclusă de peste un deceniu în patrimoniul UNESCO, iar acum este descrisă în amănunt în publicaţia „The New York Times“. Pornind de la povestea indianului care a dorit să readucă Delta în preferinţele turiştilor, reporterul american a fost cucerit de ce a găsit în România.

delta dunarii

„Am părăsit Delta uimită de peisajul său utopic, dar îngrijorată, în egală măsură, de frumuseţea aceasta vulnerabilă“, scrie spre finalul reportajului său Elizabeth Zach, pentru „The New York Times“. Cea care a vizitat Delta Dunării are origini ungureşti, tatăl fiind din ţara vecină, şi în vara lui 2013 a fost în Delta Dunării. Înainte de vizită, a aflat de Diwaker Singh, omul care a construit un resort în Delta Dunării şi pe care l-a inaugurat în 2005. În acest loc s-a cazat şi Zach în 2013, iar acum a publicat în ziarul american povestea acelei vizite.


Autoarea trece prin istoria României şi prin istoria Deltei, cum a devenit rezervaţie protejată şi cum, în perioada în care era studentă şi atrasă de mediul est-european, ţara noastră abia îşi revenea după regimul comunist. Ea a văzut, atât pe apă, cât şi pe uscat, din ce e compusă Delta Dunării, ce e fascinant pentru turişti, diversele specii de păsări din zonă şi cât de bogată e flora. Totuşi, în ciuda frumuseţilor naturale, ea a observat că acest loc nu este pe cât de protejat ar trebui.


Prin intermediul unui cuplu de francezi a contactat-o pe Iuliana Stănescu, un ghid din zonă. Aceasta i-a explicat care sunt marile probleme în Delta Dunării şi ce ştirbeşte din farmecul regiunii. „Autorităţile nu se asigură că legile sunt respectate pentru a întreţine acest loc şi nu implementează un program amplu de dezvoltare“, a povestit Stănescu. O lege este în curs de elaborare pentru o mai bună protejare a zonei, a faunei şi florei, cu atenţie mai mare asupra speciilor de peşti.


Actuala generaţie de români iubeşte natura şi vrea s-o conserve. Cred că odată ce economia se va îmbunătăţi, Delta va reveni la adevărata sa glorie.

Diwaker Singh


Zach a vorbit şi cu Singh, acum mutat la Londra, lăsând în Deltă locul pe care l-a construit. „România este splendidă prin bogăţiile pe care le are şi care pot fi exploatate prin turism. Totuşi, ţara nu prea e în vederile operatorilor de turism din cauza lipsei de promovare adecvată, susţinută şi ţintită pe anumite tipuri de public“, i-a răspuns acesta. Singh a mai afirmat că Delta Dunării îşi revine cu greu după planurile de exploatare derulate de Nicolae Ceauşescu.


Reportajul integral realizat de Elizabeth Zach, împreună cu mai multe fotografii din Delta Dunării, este disponibil pe site-ul NYTimes

Comments


Pentru parteneriate sau colaborari

Persoana de contact: Laurenţiu Mâță

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos

Top Hospitality Videos
Toate categoriile
Autos & Vehicles
Educatie
Education
Entertainment
Music
NEWS
News & Politics
People & Blogs
Travel & Events
Romania Sushi Cup 2025, METRO sponsor principal pentru al doilea an
01:14

Romania Sushi Cup 2025, METRO sponsor principal pentru al doilea an

METRO Romania
Ce îi trebuie unui bucătar șef bun? - Stiri Horeca - Stiri din Ospitalitate - Pe-plus.ro
04:09

Ce îi trebuie unui bucătar șef bun? - Stiri Horeca - Stiri din Ospitalitate - Pe-plus.ro

Hospitality Culture Institute
Insane Food in Romania - GIGANTIC MEDIEVAL BBQ + Mangalica Hairy Pig!
30:56

Insane Food in Romania - GIGANTIC MEDIEVAL BBQ + Mangalica Hairy Pig!

Mark Wiens
Unique Best Burger! American Style Burger Collection
02:40:15

Unique Best Burger! American Style Burger Collection

FoodieBoy 푸디보이
Gustos și sănătos - Muschiuleț de porc învelit în bacon
07:30

Gustos și sănătos - Muschiuleț de porc învelit în bacon

Electrolux Romania
Unichef Cup 2022
03:00

Unichef Cup 2022

Unilever Food Solutions Romania
Knorr Professional | Supă clară de pui
12:37

Knorr Professional | Supă clară de pui

Unilever Food Solutions Romania
Pulpe de pui cu verdeata, cartofi si rosii picante
01:21

Pulpe de pui cu verdeata, cartofi si rosii picante

Unilever Food Solutions Romania
Knorr Professional | Burger de vită cu sos gourmet
11:53

Knorr Professional | Burger de vită cu sos gourmet

Unilever Food Solutions Romania
Taiwan: Nuferi prajiti
00:44

Taiwan: Nuferi prajiti

Unilever Food Solutions Romania
Scandinavia: Christian Puglisi la Restaurantul Relae, in Copenhaga
02:00

Scandinavia: Christian Puglisi la Restaurantul Relae, in Copenhaga

Unilever Food Solutions Romania
Chefs Stories S2E3 Alin Barabancea Trailer
01:48

Chefs Stories S2E3 Alin Barabancea Trailer

Unilever Food Solutions Romania
Knorr Professional | Antricot de vită și cartofi confit
19:38

Knorr Professional | Antricot de vită și cartofi confit

Unilever Food Solutions Romania
Romanian Hospitality Awards 2024
02:43

Romanian Hospitality Awards 2024

Hospitality Culture Institute
Startul cu STREETCAST | Podcast 2
26:00

Startul cu STREETCAST | Podcast 2

THAICE CREAM
Curs VIDEO - Primul meu Food Truck
04:39:43

Curs VIDEO - Primul meu Food Truck

Laurențiu Mâță
Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃
15:15

Chef Cezar Munteanu pregateste 2 retete de Halloween! Placinta de dovleac si Risotto cu dovleac 🎃

TRU food
LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021
21:47

LIFESTYLE - invitat Daniela Ruse | 10 Iunie 2021

DOTTO TV
Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE
00:00

Premiat la Cupa Marea Neagră în Artă Culinară, Adrian Eduard Ionescu, la Actualitatea LIVE

Facebook page
Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021
03:26

Cupa Marea Neagra in Arta Culinara 2021

Antena 3
MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021
00:00

MAREA REDESCHIDERE HORECA LITORAL 2021

RESTO
Top Culinary Trends 2016 - Interviuri
00:00

Top Culinary Trends 2016 - Interviuri

Top Hospitality
Cum a fost la Street Food City, editia 2018
00:00

Cum a fost la Street Food City, editia 2018

Top Hospitality
Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre
00:00

Cofetar în Romania, cu Flavian Dobre

pe-plus.ro
Despre sushi, cu chef Vova
00:00

Despre sushi, cu chef Vova

pe-plus.ro
Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab
00:00

Interviu Chef John Menumorut - Owner Big John Food Truck & Lab

pe-plus.ro
Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors  #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv  © -  Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T
00:00

Demonstratia culinara facuta de catre Chef Adrian Hadean la Taste Ambassadors #Tasteambassadors2016 #TopHospitality #TrendsByHRB #ABCPTH #RevistaProgresiv © - Asociatia Bucatarilor si Cofetarilor Profesionisti - Top Hospitality | Trends by HRB | T

Chefs Network - Romania
Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar
00:00

Interviu cu Catalin Jernoiu, chef executiv BistroMar

pe-plus.ro
Motivele care stau in spatele succesului OSHO
00:00

Motivele care stau in spatele succesului OSHO

pe-plus.ro
ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate
02:50

ICEP Hotel School – formare profesională în Ospitalitate

pe-plus.ro
© 2010 - 2025 Top Hospitality
bottom of page