top of page
970x250 (1).jpg
BANNER_EVENIMENTE_THP2.webp

Prestigiu sau mai mulţi clienţi? De ce a renunţat un bucătar la stelele Michelin, râvnite de toată l

Un bucătar francez de renume a renunţat la prestigioasa stea Michelin, care a fost acordată restaurantului său, deoarece clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul.

Jérôme Brochot, un renumit bucătar francez, a renunţat la Steaua Michelin, cea mai înaltă onoare acordată restaurantelor din întreaga lume, deoarece de la primirea acestui premiu preţurile din hotelul-restaurant pe care îl deţine au crescut foarte mult, iar clienţii nu îşi mai permiteau să îi treacă pragul, scrie Business Insider.


Jérôme Brochot este proprietarul hotelului-restaurant Le France din Montceau-les-Miner, una dintre cele mai mari regiuni producătoare de vinuri din Franţa cu o populaţie de aproximativ 18.000, potrivit New York Times. El a primit o Stea Michelin în anul 2011, semn că a reuşit să atingă cel mai înalt nivel ca bucătar-şef.


După o renovare costisitoare a restaurantului, Jérôme Brochot nu a putut să menţină un flux constant de clienţi care să îl ajute să îşi scoată banii din investiţia făcută şi a decis să scrie Ghidului Michelin că vrea să renunţe la steaua sa, un simbol al meselor „fine” cu preţuri puţin picante.


„Ultimii trei ani au fost catastrofali. Vom face totul pentru a păstra acest loc deschis şi deja caut soluţii pentru supravieţuire”, a declarat Jérôme Brochot.


Jérôme Brochot a crescut într-o familie de fermieri de vite, iar după ce s-a antrenat în bucătărie cu cei mai buni bucătari din Franţa, în urmă cu 20 de ani s-a întors în oraşul natal pentru a găti profesional, iar şase ani mai târziu a primit steaua Michelin.


Comentarii


Abonează-te pentru a primi actualizări exclusive.

Ex. Restaurant Primavara

Ex. Manager de Restaurant

Pentru parteneriate sau colaborari

Persoana de contact: Laurenţiu Mâță

Email: laurentiu.mata@tophospitality.ro

© 2010 - 2025 Top Hospitality
  • Facebook
  • LinkedIn
bottom of page