top of page
Celli Romania Sisteme de Filtrare.png

Fondatorul unui restaurant de fine dining, face "protest culinar" impotriva restrictiilor

S-a intors in Romania cu dor de tara si cu un bagaj plin de vise. Asa a deschis, in 2018, un restaurant fine dining in Capitala. Radu Ionescu spune ca decizia autoritatilor de a inchide total HoReCa este una dramatica pentru el. Asa ca a trebuit sa-si reinventeze business-ul. Practic, si-a mutat restaurantul afara. A facut un meniu de cazarma militara cu multe retete din partea bunicilor, implicati in afacere. Asa spera sa mai recupereze din pierderi. Spune ca va suporta frigul si zapada ca protest fata de restrictiile care au venit la pachet odata cu criza Covid. Imbraca-te bine si renunta la speranta, spune Radu.

 

Protest culinar KAIAMO

 

"A trebuit sa ne readaptam si sa incercam sa supravietuim. Nepotii si elefantii nu uita niciodata nimic este numele pentru salata de vinete. Enescu, Rebreanu sunt numele pentru supele si ciorbele pe care le avem in meniu. Nu putem supravietui fara ajutorul oamenilor si doar oamenii ne pot salva daca sistemul nu", spune Radu Ionescu, fondatorul si chef-ul restaurantului Kaiamo.


"O inchidere completa in plina iarna, la fel cum este si in piete, este dramatica. Am reusit sa platim salariile din toti banutii stransi deoparte de noi si nu vreau sa renunt la ei pentru ca ei sunt familia mea. Aveam undeva la 80-90 oaspeti. Zero. Acum, zero", adauga el.


„Este un protest culinar, un protest al nostru de la restaurante, dar cred că al întregii industrii, împotriva pandemiei și împotriva măsurilor pe care noi le considerăm un pic injuste. Pentru că este o luptă de supraviețurie. HoReCa este o industrie foarte fragilă, care se zbate acum între viață și moarte, iar tot ce putem să facem este să aducem acum în fața lumii, toate sacrificiile pe care o mână de copii încearcă să le facă zi de zi pentru a sta în viață.”, a spus Radu Ionescu.


Chiar dacă vremea de afară nu prea este în asentimentul lui, Radu speră ca oamenii să i se alăture.


„Voi fi aici afară cât este nevoie, pentru că nu am altceva de făcut. Nu am cum altcumva să gătesc și să fac ceea ce știu să fac. Așa că, dacă acesta este modul în care trebuie să o fac, o voi face. Nu o să mă dau la o parte nici pentru frig, nici pentru zăpadă, nici pentru nimic altceva.”, a mai adăugat Radu Ionescu.


Radu Ionescu a mai vorbit și despre pierderile măsurate până acum.


„Pierderile nici nu pot fi măsurate în cifre. Este o pierdere de peste 70-80 la sută, dar este mai mult o pierdere emoțională, o pierdere sufletească, dar nu vreau să fie și o pierdere a unui vis. De aceea HoReCa trebuie să fie repornită, piețele trebuie să fie repornite” a mai spus Radu Ionescu.

 

Restautant KAIAMO

 

HoReCa: 100.000 angajati, concediati inainte de finele anului Industria restaurantelor a pierdut 1 mld.euro din incasari Criza Covid: HoReCa va pierde 3 mld.euro anul acesta Cifra de afaceri a HoReCa era de 5 miliarde euroRestaurant KAIAMO

Pagina de FB: facebook.com/kaiamo.koncept

Adresa: 30A Ermil Pangratti Street 011884 Bucharest, Romania

Rezervari:0722 202 204